19.1 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Karabüklüler #KarabüklüRektör İstiyor! Ama…

Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat’ın görev süresi sona eriyor. Yeni rektör için adayların başvuru süresi tamamlandı ve adaylar Ankara’ya mülakata davet edilmeye başlandı.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için 29 kişinin müracaat ettiği ve aralarında Konyalı akademisyenlerin de olduğunu öğrendim.

Başvuru yapanlar arasında KONYALI Prof. Dr. Lokman Kuzu da bulunuyor.

Yaptığım araştırmalarda Lokman Kuzu’nun Karabük Üniversitesi Rektörlüğü için aday olan Konyalı akademisyen adaylar arasında en güçlü adaylardan olduğunu öğrendim.

Karabük Üniversitesi Rektörü KONYALI Refik Polat’ın yaptığı uygulamalar iktidar partisinin yumuşak karnı oldu. Bunu bilmeyen kimse yok.

Rektör Refik Polat iktidar partisinin Karabük yöneticileri, milletvekillerinin bile tepkilerine yol açtı.

Karabüklü AK Parti seçmenlerinin dahi tepkisini çeken Refik Polat’ın yerine tekrar bir KONYALI akademisyenin rektör yapılması adeta Karabüklüleri yok sayan dayatma değildir de nedir?

Sözü uzatmıyorum…

Bildiğim birçok konu var!

Sırası geldiğinde açıklayacağım.

Şunu da net alarak söyleyeyim, mikro milliyetçilik yapmıyorum.

Karabüklülerin hakkını savunuyorum.

Prof. Dr. Lokman Kuzu KİMDİR?

1974 Konya’nın Karapınar ilçesinde doğdu.

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1997 yılında lisans derecesini aldı.

Bir müddet yurtdışında ve yurtiçinde elektrik projelerinde çalıştıktan sonra 2000 yılında New York Rönesans bursu ile Syracuse Üniversitesine yüksek lisans ve doktora için gitti.
Doktora sonrası 2006-2008 arası Fransa Toulouse ve Cannes’da Alcatel Alenia Space’de Türksat 3A projesinde çalıştı. 2008-2011 yılları arasında Türksat A.Ş.’de TV Platform Direktörü olarak çalıştı. 2012 yılında MELCO (Mitsubishi Electrical Company)’da Türksat 4A ve 4B uydu projelerinde çalıştı.

2014-2019 yılları arasında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde YK başkanlığı ve Enstitü Müdürü olarak görev yaptı. TÜBİTAK Uzay’da Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A ve görüntü uydusu İMECE projeleri üzerine çalıştı. Bazı altyapılar kazandırdı. 2019 Ekim – 2020 Haziran tarihleri arasında EHSİM (Elektronik Harp) şirketinde pasif radar projesi üzerinde çalıştı. 2020 Haziran itibariyle Tr-Anten Elektronik A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda Karabük Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesidir. Uydu teknolojileri, RF/Mikrodalga, anten konularında uzmandır. Üniversitelerde ve çeşitli derneklerde dersler vermektedir. 2019 Ağustos tarihinden itibaren Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyesidir.

KİMDİR ALINTISI

Konya yerel gazeteden: https://www.merhabahaber.com/gittigi-ulkelerdekonyayi-anlatiyor-1851565h.htm

Facebook Yorumları

Son Haberler