22.8 C
Karabük
30 Nisan Salı 2024

Karabük’te kimler oy kullanacak

Karabük’te son seçim sonuçları incelendiğinde çok az oy farkıyla kazananlar ve kaybedenler olduğu gerçeği ortaya çıkıyor.

Karabük Milletvekili seçimleri ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde de bu “çok az oy farkı” 2 bin, 3 bin hatta 300 ile 500 oy farkına kadar iniyor.

Karabük’te 1.500 veya 2.000 oyla kaybedilen milletvekilliği de var.

En basit örnek Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ilk seçiminde 550 oy farkıyla kazanmıştı. AK Parti tarafından itiraz edilmiş sandıklar, oylar defalarca tekrar tekrar sayılmıştı.

Bu gerçeği hatırlattıktan sonra gelelim 2023 Milletvekili seçimlerine… 

Ajansların bugün geçtiği haberin başında; “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, muhtarlıklara gönderildi. diyor

Karabüklü bir muhtar haber ajansına verdiği demeçte diyor ki; “14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen kütüğünde olup olmadığına dair askı listeleri, tüm mahalle muhtarlıklarımızda askıya çıkmıştır. Bugün itibariyle 2 Nisan’a kadar askıda kalacaklar. Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımızın mahallelerde adreslerinin çıkıp çıkmadığı, oy pusulalarının çıkıp çıkmayacağına dair askı listesine bakıp bir sıkıntı varsa bunu en kısa sürede Nüfus Müdürlüğüne başvurarak, oradan alacakları belgeyle İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak oturdukları yerde oy kullanmalarını sağlaması gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza duyuruda bulunuyoruz.”

Bana gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum, daha doğrusu Karabük’te bir mahalle muhtarlığının kapısında askıya asılan oy kullanacaklar listesinden bir örnek…

Karabük’te oy kullanacak TC vatandaşı olan yabancı uyruklular

Suriyeliler, Afganlar akın akın Türkiye’ye giriş yaptığında bazı gazeteler ve birçok köşe yazarı günlerce, aylarca “Türkiye’nin demografik yapısı bozuluyor” uyarısı yaptı.

Demografik yapı değişirse sosyal yapı da değişir. 

Hızlı nüfus artışı, göç hareketleri vb. sosyal yapının değişmesini sağlar. 

Yani demografik yapının değişmesi sosyal ve siyasal yapının değişmesini sağlar

Şimdi anlaşıldı mı?

Atilla Karaarslan
20.03.2023
Karabük

Facebook Yorumları

Source3Nisan
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler