20 C
Karabük
19 Nisan Cuma 2024

2015 seçim kulisleri -1

AKP Genel Merkezi resmi açıklama yapmadan önce verdiği bilgilerle tanınan bir Twitter hesabı dün gece Karabük ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

Uzun süredir bu Twitter hesabını ben de takip ediyordum ne kadar tayin, atama hatta kararname varsa hiç bir yerde yayınlanmadan çok daha önce ve doğru olarak açıklıyordu.

Rektör hoca KONYA’dan değil KARABÜK’ten aday…

Twitter’da AKP’nin gayri resmi sözcüsü olarak nitelendirilen bu hesaba göre; Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal’ın AKP Karabük Milletvekili Aday Adaylığına AKP Genel Merkezi onay verdi.

Bu demektir ki, rektör hoca AKP’ye Konya yerine Karabük’ten adaylık için başvuruda bulundu. Bilindiği üzere Rektör Burhanettin Uysal Konyalı olduğu için Konya’dan AKP milletvekili adayı olacağı söyleniyordu.

Ankara mahreçli bu bilgilere göre rektör Burhanettin Uysal Karabük’te AKP’nin 1. sıra milletvekili adayı olacak demektir.

Twitter’daki bahse konu hesaptan yapılan Karabük ile ilgili diğer açıklamalar ise şu şekilde;
“Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, her ne kadar Milletvekili aday adayı olmak istese de GM bu işe sıcak bakmıyor. Baş, belediye devam”

“Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a 2015 genel seçimleri adayliga onay yok, belediye başkanlığı devam”

“Karabük TSO Başkanı Sedat Namal da milletvekilliği için nabız yokluyor”

En çok dikkat çeken mesaj ise “Karabük AKP İl Başkanı Timurçin Saylar, tabanda tutmuyor” mesajı oldu. Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat İl Başkanı olarak atanan Timurçin Saylar için bu ifadelerin özellikle vurgulanması AKP Genel Merkezinde bazı hesaplaşmalar mı yaşanıyor sorusunu akla getiriyor.

 

Karabük ile ilgili olarak atılan tivitlerin en sonuncusu ise;

 

 

2388

Facebook Yorumları

Son Haberler