Karabük merkezde, Bayır Mahalledeki 300 yataklı Karabük Devlet Hastanesi 2011 yılında yıkıldı. Oysa 2009 Yerel Seçimler öncesi “Yıkılmayacak” diye meydanlarda söz verilmişti…
5000 Evler Mahallesindeki 150 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 7 Haziran 2015 Seçimleri öncesinde Adalet Yüksekokulu yapılmak üzere yerle bir edildi yıkıldı ve ardından Özel Vatan Hastanesi de Kardemir A.Ş tarafından okul yapılmak üzere yıkıldı.
En sonunda 250 Yatak Kapasiteli Şirinevler SGK Hastanesi de yıkıldı yerine Eğitim Araştırma Hastanesi yapılacak denildi ve 700 yatak kapasiteli 3 hastane yıkıldı yerine 460 yatak kapasiteli Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi 2014 yılında yapıldı. Özel Vatan Hastanesi’nin de 98 yatak kapasitesi vardı onu saymıyorum.
Yazdım…
Defalarca bu yanlışları yazdım.
Gündem oluşturmaya çalıştım.
Bir Allah’ın kulu (Gazeteci) meslektaşım olarak bildiğim haber yapmadı.
Haber yapamadı!..
Son çare Sağlık Bakanına bizzat olarak ulaşmaya çalıştım.
5 yıl önce bakın sosyal medya hesabımda ne yazmışım

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca Twitter’ı aktif olarak kullandığı için belki sesimizi duyurabilirim düşüncesiyle Twitter’dan yine açık mektup yazdım
AÇIK MEKTUP
*
Sayın Bakanım;
Beşbinevler Mahallemizde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi vardı ihtisaslaşmıştı ve mükemmel bir kadrosu vardı. 2 günde boşaltıldı 3’ncü gün dozerle yıkıldı. Bayır Mahallemizdeki Devlet Hastanesi de yıkıldı yerine Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapıldı.
*
DÇ Memur Hastanesi olarak kurulan sonra özelleştirilen hastanemizin neden yıkıldığını size anlatmama gerek yok adı üstünde özel hastane… Ama Eskipazar ilçemizde 12 Milyon TL’ye yapılan ve 2018’te açılan hastanenin neden çöktüğünü duymuşsunuzdur. Orası da boşaltıldı.
*
3 Hastanenin yıkılacağı kararını öğrendiğimiz zaman Karabük basını olarak feryat ettik!… Yıkılmayacak dendi ama sabaha karşı boşaltılarak yıkıldı. Yetkililer şimdi bir öğrenci yurdunu 200 yataklı karantina ve tedavi ünitesi yapacaklarmış
*
Sayın Bakanım;
TEDİRGİNİZ!
Karabük’te sağlık sistemi çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Dediğim gibi artık size güveniyoruz. Bilgilerinize arz ederim

Tam 5 yıl olmuş…
5 Yıl önce Karabük’te DEVLET HASTANESİ olmadığını yazmışım.
Ve Türkiye’de DEVLET HASTANESİ olmayan tek il olduğunu vurgulamışım.
Karabük Basınından birkaç gündür “bazıları” yeni (!) anlamış olmalı ki haber yapmaya başladılar.
Ne kadar “GAZETECİSİNİZ” görüyoruz!…


